1. Pai deci asa, dupa ureche si fara sa cunosc cum a evoluat fenomenul, in patinaj am eu senzatia ca nu se vehiculeaza sume precum in fotbal. Am impresia ca se subtiaza conturile deloc nesemnificativ atunci cand se fac anumite inlocuiri de jucatori, nemaivorbind despre pariuri. Pana si un futevant pariaza sume mari, daramite cei din “sistem”, sa zicem. Asta ca parte financiara.
  Pe parte… a cealalta, sportul este in aceeasi masura de apreciat ca si cursele cu cai in Anglia, cursele cu caini in Alaska sau rugby-ul in America, diferenta fiind usor de observat, sunt alte tari decat Cocalaria. Problema nu e fotbalul, ci prostia romanului fara de care sportul ar fi in aceeasi masura de dramatizat.
  Insa tampenia nationala incepe sa fie vazuta ca un fel de calitate, daca-i spui romanului ca e huligan si animal, el intelege ca e implicat, patriot si plin de patos (a.k.a. bere), iar faptul ca-i jignesti implicarea te face pe tine regele nubun (daca stii povestea).

  P.S. observi ce frumos vorbesc astazi, da?

 2. e vorba de un soi de dresaj,dupa parerea mea.un fel de paine si circ de pe vremuri revenit la o alta forma. trebuie sa recunosc ca fac parte din sistem sa zic asa, la nivel de privitor dar nu ma dau cu capul de pereti si nici nu plang daca pierde echipa favorita. unii poate spun ca nu sunt fan adevarat, eu spun doar ca am si alte chestii mai bune de facut. pana la urma nu castig si nici nu pierd nimic daca pierde sau castiga echipa favorita. daca eram actionar sau ceva de genul, daca eram parior inrait atunci mai intelegeam.
  totusi imi place sa vizionez un meci de fotbal la o bere cu prietenii, este amuzant.dar doar atat. n-o sa-i sparg niciodata capul vreunuia doar pentru ca e dinamovist,rapidist sau mai stiu eu ce.

 3. Laura

  Da, pai asa e corect. Dar eu stiu o familie care au refuzat sa-si mai cunune viitorii fini pentru ca nasii tineau cu Dinamo si finii cu Rapid !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *